Fyraftensforedrag - migration og sundhed

25. februar 2016 16:21
Vi kender historierne. Vi har set billederne. Flygtninge i tusindtal, der rejser over Middelhavet i gummibåde, trodser pigtrådshegn og vandrer langs støvede landeveje. Ifølge Den Internationale Migrantorganisation nåede en million flygtninge til Europa inden juleaften 2015. På årets første fyraftensforedrag sætter vi fokus på sundhedsforholdene for disse flygtningebørn og asylansøgere i Danmark. 

Lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Marie Louise Nørredam, arbejder med en række områder inden for ulighed i sundhed og migration, etnicitet og sundhed. Hun vil fortælle, hvad den seneste forskning viser, og hvordan det danske sundhedssystem tackler flygtningestrømmen. 

Haifaa Awad er læge, debattør, aktivist og forfatter. Hun blev født i Damaskus i 1986 og tog senere sin lægeuddannelse her på SUND. Hun har ad to omgange været frivillig på et hospital, mens bomberne bragede i gaderne. Til foredraget taler hun om sine egne erfaringer med flygtningebørn i både Danmark og Syrien. Hvordan skal sundhedssystemet håndtere udfordringerne? Og hvordan tager vi hånd, om de mange flygtninge og migranter, som fortsat krydser grænsen til Danmark? 

Tag til årets første fyraftensforedrag den 25. februar klokken 16.00 - 17.30 i Lundsgaard Auditoriet på Panum. Arrangementet er gratis, og pladserne fordeles via først-til-mølle-princippet. Du skal tilmelde dig på Billetto og medbringe bekræftelse på telefon eller print på dagen.